Startují kanály Nova Sport 2 a Barrandov Muzika

sobota, 05. září 2015, 09:21 Aktuality, TV MediaGuru

Diváci od soboty 5. září 2015 mohou naladit dvě nové televizní stanice. Zatímco skupina Nova spouští svůj druhý sportovní kanál Nova Sport 2, televizní skupina Barrandov se rozroste o hudební stanici Barrandov Muzika.

Nova Sport 2 se zaměří na méně rozšířené sporty jako ragby, šipky nebo bojové UFC. V programu ale bude také 150 zápasů basketbalové NBA, anglický fotbalový pohár nebo fotbalová kvalifikace na mistrovství světa z Brazílie, Portugalska a Argentiny. Placenou stanici, která doplní původní Nova Sport, bude od 15:00 možné naladit v nabídce společností O2, UPC a dalších kabelových operátorů.

Rozšíření televizní skupiny na dnešek naplánovala také TV Barrandov, která již v 10:00 odstartuje hudební stanici Barrandov Muzika. Vysílat bude zejména českou a slovenskou hudební produkci včetně dechovky, country a šlágrové muziky. Na rozdíl od sportovního programu Novy bude volně dostupná v pozemní regionální síti 8, pokrývající větší aglomerace. Nabízet ji budou také kabelová UPC a digitální a satelitní vysílání Skylink a O2.

Letošní rok je na nové televizní stanice poměrně bohatý. V dubnu začal vysílat filmový program Kino Barrandov, který v květnu doplnila další stanice této mediální skupiny Barrandov Plus. Vlastní sportovní kanál pod názvem O2 Sport v srpnu spustila rovněž společnost O2, která program nabízí v rámci své televize O2 TV. Ještě před prázdninami se v éteru objevil také filmový kanál JOJ Cinema, který rovněž pro české diváky šíří slovenská televizní skupina JOJ Group.

-čtk-