Coty kupuje Beamly, zaměří se na digitál

úterý, 20. října 2015, 12:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Kosmetická společnost Coty uzavřela konečnou dohodu o převzetí firmy Beamly, jež podniká v odvětví digitálního marketingu se sídlem v New Yorku a Londýně. Beamly se zaměřuje zejména na řízení rozvoje a zapojení publika pro spotřebitelské značky v oblasti digitálních médií. Působí ve všech odvětvích digitálních médií, včetně online videa.

Tým Beamly bude úzce spolupracovat s vnitrofiremní marketingovou organizací společnosti Coty a realizovat digitální marketingové kampaně napříč spotřebitelskými segmenty. I nadále však hodlá rozvíjet kampaně i pro jiné klienty.

Beamly povede dosavadní generální ředitel Jason Forbes, jehož nadřízeným bude Camillo Pane, výkonný viceprezident pro rozvoj produktových divizí společnosti Coty. „Akvizice společnosti Beamly podpoří zrychlující se přechod spotřebitelů od času věnovaného tradičním médiím na digitální a sociální mediální kanály pracující v reálném čase,“ řekl Camillo Pane. Jedním z důvodů k akvizici je také převzetí značek od P&G. Ke Coty, která má v portfoliu značky jako Rimmel, Astor nebo Calvin Klein, se přesunou značky CoverGirl, Clairol, Wella, parfémy Hugo Boss, Dolce & Gabbana a Gucci.

„Se společností Coty dokážeme urychlit inovaci produktů a rozšiřování našich služeb, a to zejména na rychle rostoucím mobilním trhu,“ dodal Jason Forbes.

Tým Beamly v New Yorku bude sídlit ve vyhrazené části kanceláří firmy Coty, zatímco londýnský tým zůstane ve svém současném působišti. Podmínky transakce nebyly zveřejněny.

-čtk-