Eurojackpot pokračuje s Henrim, koncept přebírá i SK

úterý, 06. října 2015, 10:24 Aktuality, Reklama MediaGuru

Od podzimu Sazka opět komunikačně podpoří evropskou nadnárodní loterii Eurojackpot. V kampani naváže na již stávající koncept s miliardářem Henri, jehož tvář se letos nově objeví i na slovenském trhu. Zde loňskou launchovací kampaň od října využije společnost Tipos. 

Na českém trhu Eurojackpot podpoří 360° kampaň od 12. října. „Od launchovací kampaně, kde jsme Eurojackpot prezentovali jako vstupenku do klubu miliardářů, jsme se posunuli k hlavní message, kterou je lístek ke svobodě,“ vysvětluje Roman Kulifaj, šéf marketingové komunikace společnosti Sazka. Cílem je jednak vysvětlit správný positioning hry, která se svými miliardovými výhry může poskytnout naprosto osobní svobodu, jednak oslovit zákazníky z řad nehráčů.

Komunikačně je pro Sazku rovněž důležité odlišit Eurojackpot od Sportky, aby nebyly ohroženy její výsledky. „To se naštěstí zatím nestalo. Tržby Sportky zaznamenaly 5% meziroční růst,“ dodává marketingový ředitel společnosti Aleš Veselý. 

Ke kampani je připravena sada televizních i online spotů, které se natáčely v Dominikánské republice. V první fázi kampaně budou do televize nasazeny tři spoty, další budou k vidění na internetu, následně budou během roku a půl přibývat další. Vedle imageových spotů bude Sazka pracovat i se spoty taktickými, například motivačními, které budou nasazovány těsně před losováním, či gratulačními.

Na televizi Nova použije Sazka také nový formát injektáže s reálným odpočtem času do nového losování.

Nově bude Eurojackpot komunikovat na Instagramu, kde bude miliardář Henri sdílet fotografie ze svého života.

Kampaň byla připravena ve spolupráci s agenturami VCCP a Symbio i freelance copywritery. Na návrzích se podíleli i zaměstnanci společnosti. Režie se ujal Tomáš Řehořek. Produkci zajistila Armada Films. O mediální plánování a nákup médií se stará Médea.

Od spuštění v loňském roce vygeneroval Eurojackpot již pět miliardářů, z toho jednoho v České republice, který si vybral 2,466 miliard korun. V letošním roce překročí Eurojackpot na tržbách jednu miliardu korun.

-stk-