Od středy vysílá Regionalnitelevize.cz v RS8

čtvrtek, 01. října 2015, 07:00 Aktuality, TV MediaGuru

České Radiokomunikace od středy rozšířily svou Regionální síť 8 o v pořadí 16. vysílač Cukrák a zařadily do vysílání regionalnitelevizi.cz. Vysílat bude společně s  Noe TV, Sport 5, Slovak Sport 2, Óčkem Expres, Mňam TV a stanicí Barrandov Muzika.

Regionalnitelevize.cz se zaměřuje na aktuální zpravodajství ze všech obcí, měst a krajů Česka, týkající se společenského, ekonomického, kulturního a sportovního dění. Program vysílá 24 hodin ve čtyřhodinových smyčkách, během nichž se v pravidelných časech vystřídají regionální zprávy a publicistika, včetně magazínů a dokumentů.

Se vstupem stanice do RS8 se na programu objeví i nové formáty. „Jedním z nich je náš původní cyklus Žijí mezi námi, který představí v monotematických medailonech výrazné osobnosti našich regionů,” popsala Eva Stejskalová, jednatelka provozující společnosti Regionální televize CZ.

Regionalnitelevize.cz doposud vysílala zejména na satelitu Astra, v sítích kabelových operátorů a ve vybraných regionech v rámci pozemního digitálního vysílání. Vstupem do RS8 ČRa získává pozemní digitální šíření ve všech krajských aglomeracích. Od začátku příštího roku by chtěla vstoupit do měření ATO.

RS8 nyní pokrývá svým signálem 57 % obyvatelstva. Vysílačem Cukrák pokryje signálem jižní část Prahy a Středočeského kraje.

CRa
Vysílače RS 8, Cukrák vyznačen modře

-stk-