Shell rozšíří spolupráci s Billou na 42 benzínek

čtvrtek, 15. října 2015, 15:10 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Shell prohlubuje svou spolupráci s obchodním řetězcem Billa. Společný prodejní koncept stop & shop, který byl od loňska testován na pěti čerpacích stanicích, bude rozšířen na téměř čtvrtinu sítě Shell. Do konce roku bude dostupný non stop na 42 čerpacích stanicích po celé České republice. Na vybraných stanicích bude v nabídce v průměru 1 500 položek zboží, které bude zaváženo třikrát týdně.

SHELL a BILLA_stop & shop_1

Koncept si zakládá na úspoře času; zatímco obsluha tankuje, zákazník si může nakoupit čerstvé potraviny. „Naším dlouhodobým cílem je poskytovat zákazníkům kvalitní pohonné hmoty, inovativní služby a koncepty zpříjemňující jejich cestování,“ popisuje Petr Pražský, zodpovědný za provoz čerpacích stanic Shell ve střední a východní Evropě.

Koncept stop & shop používá Shell již v zahraničí, například ve Velké Británii, Rakousku nebo Nizozemí. Na českém trhu se dosavadní testování setkalo podle společnosti Shell s pozitivními reakcemi a prokázalo ekonomickou návratnost. V porovnání s předcházejícím obdobím přibylo zákazníků a zvýšil se i obrat. Denní průměrný nárůst transakcí v obchodech narostl řádově o čtvrtinu, počet tankování se zvýšilo řádově desetiprocentně.

Expanzi konceptu doprovází zásadní proměna interiéru zapojených čerpacích stanic, která by měla být dokončena do konce roku. Prostory obohatí nové regály na míru, chladicí vitríny, plně automatické trouby pro přípravu čerstvého pečiva a přibude i nová vizuální identita. Pozornost bude věnována i školení personálu.

Koncept každých čtrnáct dní přinese nabídku čtyř zvýhodněných produktů a členové věrnostního programu Shell ClubSmart mají možnost sbírat body i za nákup sortimentu obchodního řetězce Billa v prodejnách stop & shop.

Na nákup čerstvých potravin se v poslední době zaměřují i jiné čerpací sítě. LukOil loni spolupracoval s řetězcem Žabka. Jeho nový vlastník, maďarská skupina MOL v létě otevřela na již rebrandované stanici ve Vyškově na dálnici D1 vlastní prodejnu potravin Fresh Corner. Do konce roku by měl být koncept rozšířen na celkem devíti stanicích po České republice.

-stk-