MEC: Jen polovina TV zadavatelů má mobilní web

středa, 25. listopadu 2015, 13:15 Aktuality, Internet & Mobil, Marketing MediaGuru

Zadavatelé ve střední a východní Evropě jsou si vědomi nárůstu multiscreeningu (připojování se k internetu během sledování televize), ale jen někteří z nich se snaží pokračovat v interakci se svými diváky i na jiné než TV obrazovce. Jen polovina zadavatelů v České republice, kteří podporují své webové stránky v televizní reklamě, má mobilní webové stránky. Česká republika tak vychází nejhůře ze všech zemí v průzkumu, který v regionu provedla společnost MEC.

Také v Rusku opomíjí tento aspekt 40 % marketérů. V tomto srovnání mezi zeměmi se nejlépe jeví Polsko a Maďarsko, ukazuje studie.

„Televize a internet tvoří v zemích pokrytých studií 60 % (v Maďarsku) až téměř 80 % (v Polsku a Rumunsku) mediálních rozpočtů. Proto závisí podstatná část návratnosti investic do reklamy na tom, jak efektivně jsou právě tato média v kampaních využita. Fenomén multiscreenu, který změnil a obohatil způsob, jak sledujeme televizi během posledních let, je zcela zřejmě podceňován ve strategiích značek v našem regionu,” uvedla Anna Lubowska, MEC Chairman of CEE, Russia, Ukraine, CIS.

Celou studii si můžete prohlédnout zde: MEC Multiscreen Study

-mav-