Jaro na ČT začne 4. ledna, humoresky půjdou v pátek

pondělí, 14. prosince 2015, 07:45 TV MediaGuru

První pořady pro jarní programové schéma se na obrazovce ČT objeví už od začátku ledna.

Od 4. ledna zahájí Česká televize své jarní vysílání. V programové struktuře se zásadně neliší od stávajícího rozložení. Pondělí tak bude patřit opět detektivnímu žánru: objeví se v něm novinky v podobě druhé řady seriálu Případy 1. oddělení II. či pokračování série Rozsudek.

I na jaře udrží první kanál České televize rytmus dvakrát týdně v případě úterního a čtvrtečního vysílání. Zařadí do něj cyklus Největší trapasy. V úterý bude následovat seriál Hercule Poirot a ve čtvrtek pořad Máte slovo s M. Jílkovou.

Oproti podzimnímu vysílání dozná lehkou změnu páteční prime-time, do kterého se přesune seriál Četnické humoresky, v současnosti vysílaný v neděli večer. Páteční podzim patřil na ČT1 seriálu Doktor Martin, který v pátek 11. prosince završil svou první řadu.

Víkendové večery se opět drží zavedeného uspořádání – v sobotu zábava v podobě nových dílů pořadu Nejchytřejší Čech a v neděli původní dramatika. V rámci nedělního vysílání, zaměřeného na české filmy, se mj. objeví Andělé všedního dne, Případ pro rybáře, Případ pro malíře, Případ pro lyžaře či Zločin v Polné.

Novinkou do podvečerního vysílání je vědomostní soutěž o České republice Kde domov můj?, který má být obdobou pořadu BBC National Pride.

Celkem do jarního vysílání připravuje Česká televize 35 nových formátů, detektivní a kriminální žánry mají přitom výrazné zastoupení. Jeden z očekávaných zahraničních seriálů Dům z karet (House of Cards) se od ledna objeví ve vysílání ČT2.

Programový plán ČT1, leden 2016

Po Út St Čt So Ne
18:30 Kde domov můj? Kde domov můj? Kde domov můj? Kde domov můj? Vůně krétské kuchyně Kluci v akci film
19:00 Události Události Události Události Události Události Události
20:00 Případy 1. oddělení II. Největší trapasy Pošta pro tebe Největší trapasy Četnické humoresky Nejchytřejší Čech český film
21:00 Rozsudek II DoktorKa 13. komnata
21:30 Reportéři ČT Hercule Poirot Máte slovo s M. Jílkovou Všechnopárty film 168 hodin
22:00 Kriminalista Na stopě český film Taggart Profesionálové český film

-mav-