O post ředitele ČRo se uchází i Martin Konrád

středa, 09. prosince 2015, 13:23 Aktuality, Rádio MediaGuru

Bývalý generální ředitel FTV Prima Martin Konrád je dalším z kandidátů, kteří se přihlásili do tendru na generálního ředitele Českého rozhlasu. Konrád svoji kandidaturu MediaGuru.cz potvrdil v telefonickém rozhovoru.

Lhůta pro podávání přihlášek do výběrového řízení na místo po Peteru Duhanovi vyprší ve středu 9. prosince. Rada ČRo ale jména uchazečů hned nezveřejní, bude čekat až do konce týdne, zda-li do sekretariátu nedorazí přihlášky podané poštou.

Mezi potvrzenými kandidáty jsou prozatímní ředitel ČRo Karel Zýka či bývalý ředitel Radiožurnálu Miroslav Konvalina. Podle informací ČTK se mohou přihlásit i ředitel Centra zpravodajství ČRo Tomáš Pancíř, ředitel Centra vysílání Ondřej Kopa, ředitel ČRo Sever Milan Knotek, náměstek generálního ředitele René Zavoral, šéf brněnského studia Jaromír Ostrý, ředitel ČRo České Budějovice Zdeněk Duspiva nebo externí sportovní redaktor a radní ČTK Miroslav Augustin. Jako o zájemcích s angažmá mimo rozhlas padají jména ředitele E15 Tomáše Skřivánka, exministra vnitra Jana Rumla, bývalého ředitele Národní knihovny Tomáše Böhma, mediálního analytika Petra Žantovského nebo bývalého předsedy Rady ČT Jana Mrzeny.

Uchazeči o místo generálního ředitele ČRo musejí radním předložit projekt na období 2016 až 2021. Do druhého kola postoupí pět kandidátů, kteří absolvují veřejné slyšení. Volba generálního ředitele se uskuteční nejpozději 3. února 2016.

-mav-