Dr. Max remodeluje lékárny, digitalizuje své výlohy

pátek, 15. ledna 2016, 06:59 Aktuality, Marketing MediaGuru

Z výkladních skříní všech lékáren Dr. Max zmizí do konce ledna tradiční papírové plakáty. Ty nahradí digitální nosiče, které jsou nyní instalovány přibližně v 65 % lékáren sítě Dr. Max. V současnosti se jimi vybavují zbývající pobočky. U nově otevíraných lékáren už jde o standard.

Základní obsah digitálních nosičů, tzv. digital signage, u lékáren Dr. Max budou tvořit pětiminutové playlisty o pěti až deseti oddělených obsazích. „Půjde buď o původní obsah Dr. Max, nebo o videa připravená ve spolupráci s našimi dodavateli,“ říká komerční ředitel společnosti Česká lékárna holding (ČLH) Luboš Korbelář. Nepůjde ale jen o obchodní sdělení. „V poslední době jsme se například znovu setkali s případy, kdy naše dobré jméno zneužili podvodníci vystupující jako falešní zástupci lékáren Dr. Max a lákající zejména seniory na pochybné předváděcí akce. Na monitorech ve výlohách tedy může běžet například i varování před tímto nebezpečím,“ dodává Korbelář. Obsah vysílání se odbavuje centrálně z ústředního serveru, který je umístěn v prostorách sídla ČLH v pražském Florentinu.

Lékárny Dr. Max dále procházejí zásadním remodelingem interiérů, jehož cílem je zpřehlednit prostředí pro pacienty a ostatní klienty a rovněž zvýšit jeho estetickou úroveň. Remodeling i digital signage jsou součástí projektu „Čistá lékárna“, jehož realizací chce společnost klientům lékáren Dr. Max nabídnout prostředí odpovídající nejmodernějším evropským trendům. Loni prošlo remodelingem více než 40 lékáren Dr. Max, letos to čeká dalších sedm desítek.

-stk-