Investoři by prý mohli tlačit na prodej americké HBO

neděle, 10. ledna 2016, 10:21 Aktuality, TV MediaGuru

Aktivističtí investoři by mohli vyvíjet tlak na americkou mediální společnost Time Warner, aby se zbavila své komerční televizní stanice HBO. Ve čtvrtek to s odvoláním na zdroje napsal americký deník New York Post. Investoři by prý mohli chtít, aby Time Warner výnosnou divizi oddělila od zbytku firmy, nebo zcela prodala.

Oficiálně prý investoři mediální skupinu zatím neoslovili. Společnost Corvex Management, kterou řídí někdejší pravá ruka aktivistického investora Carla Icahna, se ale podle zdrojů listu chystá jednat.

Icahn a Time Warner v minulosti zabředli do vleklého sporu o další směřování mediální firmy a finančník se v roce 2006 pokusil firmu rozdělit.

Někteří pozorovatelé mají podle zdroje listu za to, že kdyby se HBO odpoutala od zbytku firmy, mohlo by to pomoci zvýšit její hodnotu.

Time Warner je s téměř polovičním podílem hlavním akcionářem společnosti CME, která vlastní českou televizi Nova. Time Warner vlastní mimo jiné kabelové televizní stanice TNT a TBS Cartoon Network.

Akcie firmy před začátkem dnešního řádného obchodování na burze ztrácely více než dvě procenta. Za celý loňský rok přišly o zhruba čtvrtinu svojí hodnoty.

-čtk-