Český rozhlas není spokojen s jednáním Policie ČR

neděle, 07. února 2016, 11:24 Aktuality, Rádio MediaGuru

Český rozhlas požádá Policejní prezidium ČR o prošetření incidentu, ke kterému došlo v sobotu na pražském Hradčanském náměstí při konání demonstrace Bloku proti islámu. Přenosový vůz Českého rozhlasu byl podle mluvčího ČRo Jiřího Hošny násilně napaden a čelil pokusům o přerušení vysílání. Redaktor ČRo měl požádat o zakročení nedaleko stojící hlídku Policie ČR. „Místo pomoci se však setkal s odmítavým a přehlíživým postojem přítomných policistů,“ konstatoval mluvčí ČRo. Dodal, že Český rozhlas také odmítá a důrazně se ohrazuje proti jakémukoli omezování svobody projevu a porušování demokratických principů, které jako veřejnoprávní médium hájí.

"Nemám v této chvíli žádnou informaci, že by policisté při sobotním bezpečnostním opatření jakkoliv pochybili. Jestli ale někdo takovou informaci má, tak žádáme, aby se obrátil na kontrolní orgány policie, které se tímto podnětem budou zabývat a prošetří ho," řekl ČTK mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Na Hradčanském náměstí v Praze se sešla v sobotu odpoledne více než tisícovka lidí na shromáždění, které svolal Blok proti islámu a hnutí Úsvit.

-mav-