ČT natáčí komediální seriál Trapný padesátky

úterý, 02. února 2016, 15:51 Aktuality, TV MediaGuru

Režisér Michal Vajdička, umělecký šéf Dejvického divadla, začal pro Českou televizi natáčet nový dvanáctidílný komediální seriál Trapný padesátky. Scénář Ireny Obermannové svede dohromady tři hlavní hrdinky v podání Aleny Mihulové, Kláry Melíškové a Pavly Tomicové. Ty se, každá po svém, vypořádávají se životem po padesátce.

Podle kreativní producentky České televize Aleny Müllerové je hlavním tématem seriálu hledání ztracené sebedůvěry. „Ženy středního věku jsou dnes mnohem mladší a přitažlivější než tomu bylo dříve. Jen to ještě není všeobecně známo. A právě kvůli tomu vzniká náš provokativní seriál,“ říká.

Hudbu k seriálu složil skladatel a jazzový muzikant Emil Viklický, který si v seriálu zahraje částečně sám sebe, kavárenského klavíristu, tichého pozorovatele a glosátora. Autorem textu titulní písně seriálu je Jiří Suchý.

„Před lety, když jsem žil v Cambridge, jsem s nadšením sledoval anglický seriál Absolutely Fabulous (Naprosto dokonalé), sitcom BBC o dvou ženách, které se potýkají s krizí středního věku. Od té doby jsem si říkal, že by bylo úžasné, kdyby se někdo o něco podobného pokusil i u nás, ale z mnoha důvodů mi to vždy přišlo velmi nepravděpodobné. Trapný padesátky v mých očích tento dluh naplňují, a to velmi zdařile,“ uzavírá ředitel vývoje programových formátů ČT Jan Maxa.

Ze seriálu Trapný padesátky, zdroj: ČT
Ze seriálu Trapný padesátky, zdroj: ČT

-mav-