ČT od 28. února nasadí minisérii Modré stíny

úterý, 16. února 2016, 07:43 Aktuality, TV MediaGuru

Čtyřdílnou minisérii Modré stíny z cyklu Detektivové od Nejsvětější Trojice naleznou příznivci kriminálního žánru od neděle 28. února v programu České televize (ČT). Seriál režiséra Viktora Tauše a scenáristy Petra Jarchovského volně navazuje na trilogii Případ pro exorcistu a opět vychází z předlohy spisovatele a olomouckého pedagoga Michala Sýkory.

"Nejpodstatnější je, že celá ta série Detektivové od Nejsvětější Trojice je adaptací skvělých knížek. Z mého pohledu jsou unikátní tím, že každý ten román se pohybuje na platformě jiného žánru. Takže se odeberete se svými oblíbenými protagonisty pokaždé do jiného žánru, a to je myslím mezi detektivními sériemi u nás výjimečné," řekl ČTK režisér Tauš.

V Modrých stínech se na obrazovku vrátí parta detektivů v čele s Klárou Melíškovou, Stanislavem Majerem, Miroslavem Krobotem a Terezou Voříškovou.

Předpremiéra seriálu se uskutečnila minulý týden ve filmovém sále Univerzity Palackého, jejíž prostory posloužily jako kulisy pro natáčení.

Martin Pechlát, Tereza Voříšková, Stanislav Majer, foto: ČT
Martin Pechlát, Tereza Voříšková, Stanislav Majer, foto: ČT

Autorem předlohy je pedagog z katedry divadelních a filmových studií Michal Sýkora. "Román Modré stíny jsem situoval do Olomouce a do prostředí olomoucké univerzity a snažil jsem se v něm využít atmosféru historického centra města," uvedl Sýkora. Ocenil, že se Tauš rozhodl ctít atmosféru a reálie románu a Modré stíny natočil v podstatě tam, kde se odehrávají.

Čtyřdílná minisérie navazuje na trilogii Případ pro exorcistu, který sledovalo na obrazovkách ČT v průměru 1,37 milionu diváků, a je zároveň součástí volného cyklu Detektivové od Nejsvětější Trojice. Do vysílání se chystá také další pokračování cyklu Detektivů od Nejsvětější Trojice. Trilogie Pět mrtvých psů bude pojednávat o záhadném zmizení medvědů ze zoologické zahrady v Olomouci a pro Českou televizi ji režíroval Jan Hřebejk.

-čtk-