Dlouhý a Zíka startují agenturu Global Sports

pondělí, 22. února 2016, 14:06 Aktuality, Marketing MediaGuru

Svou činnost zahajuje nová agentura Global Sports, jež chce pomáhat talentovaným sportovcům. Za jejím vznikem stojí sportovní agent Pavel Zíka a Jakub Dlouhý, majitel aktivační agentury Concept One. Global Sports už nyní zastupuje desítky fotbalistů – mimo jiné Václava Pilaře, Václava Procházku či Zdeňka Ondráška –, motocyklového závodníka Filipa Salače nebo překážkářku Zuzanu Hejnovou.

Nová agentura, jež se prezentuje sloganem „Pomáháme sportovcům na cestě k úspěchu“, se chce prosadit nejen na českém trhu, ale i v zahraničí. „Věříme, že díky našim jazykovým schopnostem, zkušenostem a kontaktům můžeme být úspěšní i mimo český trh,“ popisuje Jakub Dlouhý. Důkazem zahraničních ambicí jsou také webové stránky v pěti jazykových mutacích, včetně španělštiny a čínštiny.

Jakub Dlouhý, foto: Global Sports
Jakub Dlouhý, jeden ze zakladatelů agentury Global Sports, foto: Global Sports

Dále se chce Global Sports zaměřovat na individuální přístup ke sportovcům. „Každý ze sportovců je výjimečná osobnost s individuálními požadavky a předpoklady. A to nejenom ve sportu, ale i v marketingu a dalších oblastech. Chystáme akademii, která sportovcům pomůže při kontaktu s novináři, při práci se sociálními sítěmi, s právní a finanční gramotností a dalšími oblastmi,“ vysvětluje Jakub Dlouhý. Marketing a digitální média přitom budou pro agenturu stěžejní. „Myslíme si, že marketing je základ. Nechceme se omezovat jen na loga, ale hodláme ze sportovců vytvářet nedílnou součást kampaní, a tím pomoci klientům plnit jejich obchodní cíle,“ dodává Dlouhý s tím, že v této oblasti bude spolupracovat s Concept One a dalšími agenturami z uskupení Kotelna 55.

Pavel Zíka a Jakub Dlouhý na zahájení agentury Global Sports, foto: Global Sports
Pavel Zíka a Jakub Dlouhý na zahájení agentury Global Sports, foto: Global Sports

Dále bude Global Sports spolupracovat například s Martinem Poustkou, který působil ve fotbalové Slavii, expertem na sportovní právo a rozhodcem mezinárodního Arbitrážního sportovního soudu Janem Šťovíčkem, advokátkou a předsedkyní Odvolací komise fotbalové asociace Kateřinou Radostovou, Markem Miláček, který měl v minulosti na starosti sponzoringové aktivity Škoda Auto na Tour de France a Giro d'Italia, nebo Petrem Brabcem, kondičním trenérem a výživovým specialistou.

-stk-