TL5 spustila Hashtag5 pro influencer marketing

středa, 17. února 2016, 07:20 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Agentura TL5 spustila novou podobu své influencer marketing platformy Hashtag5. Rozšířila je z původních Instagramistů o Youtubery, blogery, novináře a celebrity. Má ambici být největší influencer marketing platformou v ČR a SR.

Cílem Hashtag5 je vytvářet dlouhodobé partnerství influencerů se značkami více než pouhé jednorázové kampaňové řešení. Toto už několik desítek let funguje u celebrit, na stejném principu chce Hashtag5 budovat partnerství s mladými tvůrci na internetu.

h5-hp-spojujeme-znacky-2

„Hlavním problémem je to, že internet je plný nerelevantních a ošklivých bannerů a většina serverů je zahlcena reklamami, které spotřebitele obtěžují. Už dnes má 15–17 procent mladých lidí zapnutý adblocker, toto číslo bude nadále růst, proto chceme nabídnout značkám a agenturám levnější a hlavně autentičtější způsob, jak budovat relevantní zásah v cílové skupině,“ komentuje situaci na trhu Tomáš Votruba, spoluzakladatel Hashtag5.

„Hashtag5 se chce zaměřit také na edukaci trhu a samotných mladých tvůrců, hlavně pokud jde o marketingové a právní vzdělání. Většina tvůrců nemá zkušenost v komunikaci se zadavateli a jsou v tom často neobratní, my chceme v tomto tvůrcům i značkám pomoci,“ doplňuje Martina Votrubová, další ze spoluzakladatelů Hashtag5.

Agenturní fotografie
Agenturní fotografie

Hashtag5 chce spolupracovat s mediálními agenturami a také analytickými nástroji na měření sociálních sítí (například Socialbakers atd.) za účelem nastavit lepší a kvalitnější měření zásahu influencerů, překryvů fanoušků mezi influecnery a získat srovnání s klasickou display kampaní na internetu.

Cílem Hashtag5 je také přesunout část investic z médií do kreativních a digitálních agentur, aby byla větší podpora kreativních kampaní v rámci native advertising.

„Minimální spend přes Hashtag5 bude stanoven na 100–200 tisíc, přesnou částku ještě ladíme. Uvědomujeme si, že těch velkých a významných tvůrců není hodně, proto nechceme influencery zahltit. Proto i počáteční spend bude takový, aby si ho mohli dovolit jen významní zadavatelé, kteří chtějí a mají peníze na to, aby budovali dlouhodobý vztah s jejich značkou a influencery,“ přibližuje finanční představu Tomáš Votruba.

-mav-