Zahájil lifestylový web Patalie.cz, partnerem je Axa

čtvrtek, 25. února 2016, 10:09 Aktuality, Internet & Mobil, Marketing MediaGuru

Od 24. února je v ostrém provozu nový český lifestylový web Patalie.cz. Redakci vede dlouholetý šéfredaktor Čilichili Michal Schindler, který je od 1. února novým šéfem tvorby obsahu v Creative Docku, jenž je provozovatelem portálu. Chceme na českém internetu podpořit linii kvalitní, názorové i náročnější life-stylové žurnalistiky. Jsem alergický na řeči, že online má jiné publikum a vyžaduje primitivnější zábavu. Patálie bude čtivá, bude používat nové a atraktivní formáty a bude lidi bavit. Ale ne lacině,” říká Schindler a jako příklad zmiňuje třeba článek Plínový kurz pro budoucí fotříky nebo GIF Žokej Váňa vs. Jackie Chan.

Partnerem webu je společnost Axa, která údajně nemá záměr zasahovat do obsahu. Portál nemá prodejní cíle. „Axa je otevřeně přiznávaný partner, který nám vytvoření webu zadal a my se k tomuto spojenectví hrdě hlásíme. Takže nemáme zapotřebí ani žádné skryté PR. Když se nabídne tematické propojení obsahu a služeb, návštěvníci Patálie to jasně poznají,” vysvětluje Martin Pejša, majitel Creative Docku.

Z hlediska společnosti Axa je smyslem webu zviditelnění značky na trhu díky obsahu, který jí získá pozornost.

Redakci vedle Schindlera tvoří bývalý redaktor časopisu Maxim Jan Strmiska, novinářka Natálie Veselá, redaktorka Lenka Ciznerová nebo Lukáš Etzler, který se bude Patálii starat také o sociální média.

Patalie

-mav-