ČT letos věnuje velikonoční vysílání Z. Svěrákovi

čtvrtek, 24. března 2016, 10:00 Aktuality, TV MediaGuru

Přímý přenos cen Thálie, série pořadů o světské i liturgické tradici, požehnání papeže, ale i narozeniny Zdeňka Svěráka budou součástí svátečního velikonočního vysílání České televize.

„Po loňských velikonočních svátcích, které jsme ve vysílání České televize věnovali tvorbě Miloše Formana, vzdáme letos hold dílu Zdeňka Svěráka, který oslaví osmdesáté narozeniny,“ říká programový ředitel České televize Milan Fridrich. ČT tak do programu zařadila mix pořadů, které zahrnují filmy, jako je Kolja, Vesničko má středisková nebo Akumulátor, dokumentární či publicistické portréty i legendární hry Divadla Járy Cimrmana, včetně inscenací Blaník či České nebe, které bude nabízet ČT2. Celkem jde o šestnáct různých titulů spojených s osobností Zdeňka Svěráka.

Akumulátor, foto: Česká televize
Akumulátor, foto: Česká televize

Rovněž ČT art nabídne premiérový program. Ondřej Havelka a jeho orchestr Melody Makers oslaví dvacet let na scéně premiérou koncertu z pražské Lucerny, Filhamonie Brno společně se světově proslulým hráčem na bicí nástroje Colinem Curriem připomene Stravinského Svěcení jara a housloví virtuosové se setkají na jednom pódiu Smetanovy síně Obecního domu v Praze.

Pro děti připravila Česká televize vedle pohádkového programu na ČT :D i virtuální kalendář, který bude na stránkách www.decko.cz od Květné neděle do Letnic každý den přinášet nové hry i informace o oslavách vánočních svátků.

Přehled vybraných velikonočních pořadů zde: Velikonocni program_vybrane porady

-mav-