Na festivalu Všemi směry vystoupí Šídlo či Hodan

středa, 16. března 2016, 17:11 Aktuality MediaGuru

Mediální festival Všemi směry, který již podvanácté pořádají studenti Vyšší odborné školy publicistiky, se letos zaměří na osobnosti z mediálního prostředí, které nešly s davem a rozhodly se pro vlastní cestu. Konat se bude 14. dubna v pražském Experimentálním prostoru NoD

S podtitulem „Vybo(e)č z davu“ nabídne opět dvouproudový program, rozdělený na workshopy a přednášky. Jejích cílem přiblížit veřejnosti nejenom média, ale hlavně persony, které stojí za jejich vznikem. Práce na festivalu studentům také slouží jako forma praktické výuky, která zlepšuje jejich organizační a komunikační schopnosti a dává jim zkušenosti pro jejich pracovní růst.

Hostem festivalu letos bude komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo, novinář Milan Vidlák, jenž působil v Lidových novinách a E15 a založil periodikum Vědomí a časopis Šifra, dále tvůrce televizních reklam Jan Švejkar, scénárista Kanceláře Blaník Tomáš Hodan či Jiří Procházka, jenž má na starosti marketing a PR značky Smarty.

V interaktivním programu se objeví například možnost vyzkoušet si práci s natáčecí technikou, odbornice z oboru HR poradí se správnou tvorbou životopisu a rozhlasový a televizní moderátor Zdeněk Eška předá rady ke zlepšení mluveného projevu.

Zopakuje se i tzv. Speed dating, kde se budou moci zájemci o studium na Vyšší odborné škole publicistiky dozvědět přímo od studentů a profesorů více informací o fungování školy. Po konci programu bude následovat tradiční afterparty.

-stk-