O Louskáčka se utká rekordních 55 přihlašovatelů

čtvrtek, 24. března 2016, 07:46 Aktuality, Reklama MediaGuru

Soutěž ADC Creative Awards hlásí 10% meziroční nárůst přijatých přihlášek. Letos bylo do soutěže přihlášeno na 270 prací, což je o 24 více než loni. O osm se zvýšil také počet přihlašovatelů, jejichž celkový počet je 55. Nejvíce přihlášek podala agentura Ogilvy & Mather (18), Havas Worldwide Prague (17) a Leo Burnett (14).

Přihlášené práce bude hodnotit porota, rozdělená na kmenovou a tři odborné sekce – advertising, digital a design. Předsedou poroty je nově Samuel Estrada Ramirez, výkonný ředitele kolumbijské agentury McCann, který nahradí původně avizovaného Chava D’Emilia.

Samuel Estrada Ramirez, nový předseda letošních ADC Creative Awards
Samuel Estrada Ramirez, nový předseda letošních ADC Creative Awards

Ramirez působí v reklamě od roku 1994, začínal v Ogilvy & Mather, od roku 2006 pracuje pro McCann. Pod jeho kreativním vedením se agentura umisťuje v žebříčku 30 nejkreativnějších agentur Latinské Ameriky. Jeho práce byly oceněny na festivalech Cannes Lions, One Show, New York Festivals, El Ojo de Iberoamerica, Wave, El Sol a El Dorado. Jako porotce se účastnil mimo jiné loňského festivalu v Cannes.

Vyhlášení proběhne 7. dubna opět v La Loca. Letos poprvé bude propojeno s jednodenním doprovodným programem v podobě konference „Be Creative or Die“, která se bude konat ve Velkém sále na Novoměstské radnici.

-stk-