Povědomí o žloutence má zvýšit „céčková“ kampaň

neděle, 06. března 2016, 09:40 Aktuality, Reklama MediaGuru

Na zvýšení povědomí o žloutence typu C a informování o možnostech nákazy nebo vhodné prevenci se po celý březen zaměří vzdělávací kampaň „Sbírali jste céčka? Možná je máte ještě dnes“ biofarmaceutické společnosti AbbVie. Kampaň chce přimět Čechy k tomu, aby si vzpomněli, co dělali od 80. let dál, a zda v té době kromě céček plastových neposbírali i jiné trofeje v podobě viru žloutenky typu C.

„Po úspěšné pilotní fázi na podzim 2014 jsme opět vsadili na menší integrální kampaň. Kombinujeme v ní efektivní outdoor ve veřejné dopravě ve čtyřech městech s digitální podporou, inzercí na sociálních sítích i klasickým PR,“ říká Eva Šebestová, ředitelka komunikace biofarmaceutické společnosti AbbVie pro Českou republiku a Slovensko.

Abbvie

S „céčkovými“ vizuály v podobě barevných řetězů z céček evokujících sběratelskou mánii z 80. let se cestující mohou setkat v městské hromadné dopravě v Praze, Brně, Plzni a Ostravě. Kampaň pracuje v online i offline prostředí jak s klíčovým vizuálem, tak se stylovým  animovaným videem v půlminutovém i minutovém formátu. Základní platformou pro online komunikaci je microsite zloutenkatypuc.cz.

Kampaň vytvořila agentura Ogilvy Public Relations.

-stk-