Prima vydává první číslo časopisu pro děti Primáček

čtvrtek, 10. března 2016, 11:28 Aktuality, Tisk, TV MediaGuru

Skupina Prima rozšiřuje své printové aktivity. Ve čtvrtek 10. března zamířil na novinové stánky nový dětský časopis Primáček. Komiksový čtvrtletník je vydáván pod obchodní značkou FTV Prima Solootions ve spolupráci s nakladatelstvím Egmont ČR. Cena časopisu je 59,90 Kč, k časopisu jsou přibaleny dárky. Časopis je určen pro děti ve věku 6-10 let.

Titulní strana časopisu Primáček.
Titulní strana časopisu Primáček.

„Jedná se o zábavně edukativní časopis, ve kterém děti najdou příběh Primáčka a jeho kamarádů, do něhož budou zasazeny hádanky, logické úkoly a další edukativní prvky,“ říká Aleš Pýcha, marketingový ředitel FTV Prima, který je zodpovědný za agenturu Solootions.

Vnitřní dvojstrana časopisu Primáček.
Vnitřní dvojstrana časopisu Primáček.

První číslo časopisu je vydáno v nákladu 30 tisíc výtisků o rozsahu 24 stran. Autorem šesti postaviček z Primáčkovy rodiny se stal Michal Jahn, art director z audiovizuálního studia Department, které pro FTV Prima realizuje kompletní self promotion. Za kresbami v časopisu Primáček stojí pak Josef Fraško, ilustrátor, který je podepsán například pod postavičkou Médi Pusíka. Prodej časopisu bude podpořen mediální kampaní napříč kanály FTV Prima a dětskými tituly nakladatelství Egmont ČR.

Jde tak o druhý tištěný titul Primy, v tištěném portfoliu doplňuje gastronomický Prima Fresh.

-mav-