Vyhlášení ADC Creative Awards bude 7. dubna

úterý, 01. března 2016, 07:29 Aktuality, Reklama MediaGuru

Soutěž ADC Creative Awards zahájila příjem přihlášek. Ve standardním termínu je možné přihlašovat práce do 29. února, v prodlouženém za zvýšený poplatek do 15. března. Samotné vyhlášení proběhne 7. dubna opět v La Loca, poprvé bude propojeno s jednodenním doprovodným programem.

Letos je možné přihlásit práce, které byly zveřejněny v období od 1. ledna 2015 do 29. února 2016. Posuzovány mohou být nejen práce, které byly původně vytvořeny pro český trh, ale i projekty, které nebyly určeny pro český trh ani zde nebyly zveřejněny. Musí být však přihlášeny agenturou, studiem či samotným autorem, jejichž bydliště nebo sídlo působení je v České Republice a mají prokazatelný podíl na původním kreativním konceptu přihlášené práce.

Novinkou letošního ročníku je kategorie Branded Content, oceňující výjimečné práce, kterým se podařilo vytvořit originální a konzistentní content pro určitou značku.

Chavo D'Emilio, předseda poroty letošního ročníku ADC Creative Awards
Chavo D'Emilio, předseda poroty letošního ročníku ADC Creative Awards

Přihlášené práce bude hodnotit porota, rozdělená na kmenovou a tři odborné sekce – advertising, digital a design. Předsedou poroty je Chavo D’Emilio, Creative Director, McCann Worldgroup Latin America & the Caribbean, a President a Chief Creative Officer, McCann Buenos Aires.

Spolu s ním v kmenové porotě dále zasedne Vlado Kurek (Triad SK), Marek Linhart (Ogilvy One), Jakub Antoš (Open Idea) a Colin Lamberton (Fallon Prague). V porotě Advertising bude Dora Pružincová (Y&R), Bára Novotná (Woman Agency), Pavel Prejda (Boogie Films) a Richard Axell (McCann). Digitální porota se představí ve složení Matija Vujovič (Kitchen), Roman Čihalík (Nydrle), Miki Karas (WMC/Grey) a dosud neupřesněný zástupce společnosti Google. O designu rozhodne porota s Petrem Knoblochem (Sort Of), Martinem Marušincem (Touch Branding), Zuzanou Kubisovou (Mustard) a Prokopem Bartoníčkem (PEBE Interactive)

-stk-