WSJ: Vlastník časopisu Playboy uvažuje o prodeji

pondělí, 28. března 2016, 10:27 Aktuality, Tisk MediaGuru

Společnost Playboy Enterprises, majitel pánského magazínu Playboy, uvažuje o svém prodeji. S odvoláním na nejmenované zdroje o tom dnes informoval americký list The Wall Street Journal. Zpráva se objevila nedlouho poté, co firma dala do prodeje losangeleské sídlo zakladatele časopisu. Z něj tento měsíc zmizely fotografie nahých žen.

Playboy založil v roce 1953 Hugh Hefner, který firmu v roce 2011 stáhl z burzy. Podle WSH by hodnota podniku mohla přesáhnout 500 milionů dolarů (12,1 miliardy Kč). Zdroje tvrdí, že Hefner má ve firmě zhruba třetinový podíl.

Společnost Playboy Enterprises v lednu dala do prodeje Hefnerovu luxusní vilu Playboy Mansion, která proslula jako dějiště vyhlášených večírků se spoře oděnými dívkami. Za sídlo s 29 místnostmi chce 200 milionů dolarů (4,8 miliardy Kč), což se podle agentury Reuters řadí k nejvyšším nabídkovým cenám za soukromou rezidenci v zemi.

O měsíc později společnost skoncovala s fotografiemi zcela nahých žen. Čtenáři budou sice opět nacházet na stránkách časopisu ženy v lascivních pózách, nikoli však zcela nahé. Podle vedení magazínu je nahota v době snadno dostupných pornografických webů již překonána.

Na svém webu přestal Playboy zveřejňovat fotografie nahých žen už v srpnu 2014. Podle firmy i díky tomuto rozhodnutí klesl průměrný věk uživatelů ze 47 na 30 let. Prodej časopisu ale v minulosti klesal. Zatímco v roce 1975 činil náklad 5,6 milionu výtisků, v posledních letech je to okolo 800.000 kusů.

-čtk-