Joj Media House kupuje tři chorvatské deníky

pátek, 08. dubna 2016, 00:41 Aktuality, Slovensko MediaGuru

Slovenská mediální společnost Joj Media House převzala v Chorvatsku většinové podíly ve třech denících. Joj Media House podle serveru Mediálne.sk v tiskové zprávě potvrdila, že získala rozhodující podíl na úrovni 80,23 % také v nejstarším chorvatském deníku Nový list.

Nový list je nejstarším chorvatským deníkem, vychází od roku 1900. Na chorvatském trhu je pátým největším deníkem s prodejem okolo 20 tis. kusů. Zadluženost deníku má podle informací z médií představovat 5,33 mil. euro.

Vedle Nového listu získala Joj Media House také regionální chorvatské deníky Zadarský list (100 %) a Glas Istre (59 %).

„Naší strategií je investování do společností působících v sektoru médií a jsem velmi spokojený, že naše podnikatelské aktivity můžeme rozšířit i na chorvatský trh. Věřím, že náš kapitál přispěje k zvýšení kvality těchto mediálních domů v Chorvatsku, které tak budou moci být nadále lídry ve svých regionech,“ uvedl Richard Flimel, předseda představenstva Joj Media House.

Joj Media House je aktivní i na českém mediálním trhu, kde je akcionářem ve společnosti Bigboard Praha, největšího provozovatele venkovní reklamy. Na Slovensku patří mezi její hlavní aktivity televizní skupina Joj.

-mav-