Milka spouští novou globální kampaň, zapojí Snapchat

středa, 20. dubna 2016, 16:39 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka Milka přichází s novou globální komunikací, s níž se chce vrátit ke svým kořenům a hodnotám, jakými je jednoduchost, originalita a autentičnost. Dlouholetý slogan „Troufni si na jemnost“ je nyní nahrazen claimem „Jemnost najdeš uvnitř“, který se objeví v kampani z dílny amsterdamské agentury Wieden+Kennedy.

„Naším cílem je zdůraznit unikátní kvalitu jemných čokolád z alpského mléka,“ vysvětluje strategii značky Markéta Kristlová, senior brand manažerka značky Milka. „S pomocí claimu chceme současně šířit, ještě více než kdy dřív, povědomí o tom, že Milka nás inspiruje, abychom odhalili svou jemnou stránku“, dodává.

Globální kampaň startuje v televizi nasazením dvou televizních spotů inspirovaných alpskými tradicemi. V prvním spotu, který na českém trhu poběží do 5. června, odhaluje svou jemnou stránku „silák“ a také čokoláda Milka. Další spot na podporu Milka sušenek, jenž bude k vidění až do konce dubna, vypráví příběh holčičky, která si vybírá s maminkou dózu na sušenku.

Kromě televize bude probíhat komunikace také na internetu a sociálních sítích, doplní ji PR aktivity.

V lokální digitální aktivaci Milka vyzve své fanoušky, aby prostřednictvím aplikace sdíleli svá videa a fotografie, ve kterých ukazují svou jemnou stránku. Inspirovat k tomu budou příběhy Ondřeje Sokola, Celeste Buckingham a Leoše Mareše, zveřejněné na Facebooku, Instagramu a Snapchatu, který značka zařadí do svého mediamixu poprvé.

Součástí aktivace je také soutěž Šéfík internetu, která je zaměřená na novodobý fenomén českého youtuberství. V médiích se tak objeví rozhovory se známými osobnostmi českého Youtube.

V letních měsících bude aktivace probíhat i v offline prostředí – na Vltavě a Labi se objeví fialová Milka loď, na níž bude mimo jiné možné ochutnat mléčný koktejl Milka Orea.

O digitální komunikaci se stará Konektor Social, o sociální sítě TL5. PR zajišťuje PR.Konektor.

-stk-