Rencar: Dopravní podnik by neměl firmu poškozovat

pondělí, 18. dubna 2016, 06:35 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Vedení společnosti Rencar Praha požádalo Dopravní podnik Praha, aby jako jeden z akcionářů nepoškozoval společnost.

Firma uvedla, že na konci března obdržela dopis advokátní kanceláře Císař, Češka, Smutný, ve kterém konstatuje, že je Smlouva o pronájmu reklamních ploch uzavřená s Dopravním podnikem Praha (DPP) v roce 1997 neplatná. Na základě tohoto předpokladu se Dopravní podnik Praha domnívá, že pokračování v dosavadním smluvním vztahu je po právní stránce nemožné.

„Navzdory opakovaným žádostem společnosti Rencar dosud nebyla ze strany dopravního podniku příslušná analýza poskytnuta. Představitelé dopravního podniku navíc činí kroky, které odporují vlastním usnesením o dalším nezávislém potvrzení či vyvrácení závěrů analýzy. Je nutné upozornit na skutečnost, že společnost Rencar čelí už několik měsíců účelovým dezinformacím o hospodářských výsledcích či podmínkách obchodní spolupráce s dopravním podnikem,“ uvedla firma Rencar.

Rencar je podle svých slov zároveň připravena projednat obavy Dopravního podniku ohledně Smlouvy a navrhnout řešení, které bude uspokojivé pro obě smluvní strany. Na druhou stranu je ale připravena bránit se všemi právními prostředky proti poškozování ze strany jednoho ze samotných akcionářů, včetně ochrany dlouhodobých investic, uvedla v oficiálním prohlášení.

-mav-