Svobodu médiím pořádá diskusi o střední Evropě

pondělí, 18. dubna 2016, 06:30 Aktuality, Tisk MediaGuru

Platforma Svobodu médiím pořádá v pátek 22. dubna panelovou diskusi na téma „Střední Evropa. Konec snu o demokracii?“. Diskuse se uskuteční od 10:00 na půdě New York University na Malém náměstí v Praze.

Diskuse se zúčastní Petr Pithart, bývalý předseda vlády ČR, Štefan Hríb, slovenský vydavatel a novinář, Jiří Pehe, český politolog a komentátor, Hana Marvanová, česká právnička a politička, Petr Janyška, publicista, ředitel kulturní instituce, Aleksander Kaczorowski, polský novinář a esejista, Peter Hunčík, slovenský spisovatel a publicista, Tomáš Richter, podnikatel, předseda Nadace pro podporu nezávislého tisku a Kálmán Petőcz, diplomat a pedagog.

Moderátory budou Tomáš Klvaňa, hostující profesor New York University a David Smoljak, scenárista a publicista.

Smyslem debaty je analyzovat rizika současného směřování středoevropského prostoru a možnosti občanské společnosti toto směřování ovlivnit. Zvláštní pozornost přitom bude věnována roli médií.

Panelovou diskusi pořádá Platforma Svobodu médiím! ve spolupráci s New York University, Syndikátem novinářů ČR, Radou pro mezinárodní vztahy a Energeia, o.p.

Akce je určena široké veřejnosti. Vstup pro veřejnost je zdarma po předchozí registraci zde. Více informací na www.svobodumediim.cz.

-mav-