WSJ: Daily Mail jedná o možné nabídce na Yahoo

pondělí, 11. dubna 2016, 04:48 Aktuality, Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Majitel britského deníku Daily Mail zahájil jednání s několika investičními firmami o možné nabídce na americkou internetovou společnost Yahoo. S odvoláním na nejmenované zdroje o tom v noci na dnešek informoval ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ).

Potenciální kupci mají svoje nabídky předložit do 18. dubna. Zájem o aktivity Yahoo vyjádřily až čtyři desítky společností. Vážných zájemců bude ale nakonec zřejmě o poznání méně, napsal také WSJ.

Návrh skupiny Daily Mail & General Trust by podle zdrojů mohl mít jednu ze dvou podob. Podle prvního scénáře by investiční partner převzal hlavní internetové aktivity Yahoo, zatímco Mail by získal aktivity Yahoo v oblasti zpravodajství a médií.

Podle druhého scénáře by investiční partner převzal hlavní internetové aktivity společnosti Yahoo, zatímco její mediální a zpravodajské aktivity by se sloučily s internetovými aktivitami Mailu. Ze sloučených divizí by byla vytvořena nová společnost, kterou by řídil Mail a ve které by měla jeho mateřská firma větší podíl než podle prvního scénáře.

K prodeji základních internetových aktivit i k prodeji její asijské součásti společnost Yahoo dva roky tlačí investiční fond Starboard Value, který patří mezi její akcionáře. Základní internetové aktivity Yahoo zahrnují například webový vyhledávač nebo elektronickou poštu.

Agentura Bloomberg s odvoláním na nejmenovaný zdroj v pátek napsala, že nabídku na základní aktivity zvažuje společnost Google ze skupiny Alphabet.

-čtk-