České Colpirio chce soutěžit i s reklamní síti Google

úterý, 17. května 2016, 11:24 Aktuality, Internet & Mobil, Marketing MediaGuru

Zástupci společností ViVnetworks, Gauss Algorithmic a Internet Billboard uvádí na trh novu marketingovou platformu s názvem Colpirio.com. Původně český projekt aspiruje stát se alternativou tradičních reklamních sítí, jako je Google, a v některých ohledech je chce i překonat.

Colpirio.com pracuje s technologií založené na prediktivní analýze potřeb a chování internetových uživatelů. Umí o nich získávat anonymizovaná data na základě toho, co čtou a hledají online, co nakupují online i offline či kde se pohybují, a na jejich základě buduje behaviorální profilů uživatelů. Všechna data, která zůstávají ve vlastnictví jejich poskytovatelů, jsou následně analyzována a porovnána s nabídkou inzerentů. Výsledkem je doporučení nabídky konkrétního produktu s největší pravděpodobností prodeje. Každou sekundu dokáže zanalyzovat 30 000 interakcí uživatelů. „Zjednodušeně řečeno, Colpirio.com prostě ví, po čem zákazníci touží ještě dříve, než to řeknou,“ říká Vladan Hejnic, CEO Colpirio.com, a dodává, že všechna data zůst

Zobrazení doporučené nabídky může proběhnout prostřednictvím personalizované nabídky na webu klienta nebo bannerové reklamy na cizím webu. Nákup reklamního prostoru je zajišťováno v RTB, primárně v síti Internet Billboard. Cílení je zaměřeno na unikátní zákazníky, nikoliv jen na audience. Reakce uživatelů jsou sledovány v reálném čase, osloví-li je nabídka a proběhne konverze, přestane se reklama zobrazovat.

Colpirio
Fungování platformy Colpirio

V současnosti má Colpirio.com zmapováno více než 6,8 mil. behaviorálních profilů v České republice, s dosahem 87 % internetové populace. Pro srovnání, v Polsku má zpracováno již více než 22 milionů profilů, na Slovensku téměř 3 miliony a v Maďarsku 3,2 miliony. Dále vstupuje na rumunský a turecký trh, do konce roku je v plánu i vstup na trh německý.

Colpirio.com nabízí pro začátek pět základních služeb. Pro inzerenty a e-shopy doporučí personalizovanou behaviorálně cílenou a dynamicky generovanou reklamu, pro obsahové servery nabídne umělou inteligenci pro doporučování článků, automatické štítkování a personalizaci obsahu, pro e-shopy doporučování produktů a jako doplněk pak nástroje pro personalizaci e-mailingu. Retailovým řetězcům pomůže s integrací online i offline dat a behaviorálním cílením.

Za platformou stojí majetkově Vladan Hejnic a Robert Studený z ViVnetworks, Michal Matula z Internet Billboard a společnost Gauss Algorithmic. V dohledné době očekávají obrat řádově 100 milionů korun.

-stk-