ČT pořádá diskusi o budoucnosti TV pro mladé

úterý, 31. května 2016, 07:19 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize bude na Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně diskutovat se zástupci dalších evropských veřejnoprávních médií o budoucnosti televizního vysílání pro malé a mladé diváky. Tématem mezinárodní konference naplánované na 2. června a nazvané Děti a mládež v digitálním věku budou především nové trendy ve vysílání, například televizní kanály pro teenagery distribuované pouze online.

„Rozvoj digitálních technologií dnes už silně formuje to, jak vypadají samotné televizní pořady, a propojování televizní platformy a internetu je v podstatě nezbytností. K nejradikálnější změně ale nyní přistoupili ve Velké Británii, kde přesunuli kanál BBC Three na internet, jednoduše už nevysílá klasicky, lineárně. A totéž se nyní chystá udělat německá televize s podobné úvahy sílí i v Itálii a dalších zemích,“ říká výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha.

Na nastávající konferenci tak zástupci veřejnoprávních médií, britské BBC, irské RTE a Evropské vysílatelské unie, spolu s náměstkyní ministra kultury a představiteli Déčka budou diskutovat o nových trendech v dětském vysílání, budoucí podobě kanálů pro mladé publikum či nových typech televizních formátů.

Stream konference bude možné 2. června zhlédnout od 13 hod. zde. 

-stk-