Digi CZ zvažuje vlastní sportovní kanál

středa, 25. května 2016, 14:25 Aktuality, TV MediaGuru

Český satelitní operátor Digi Czech Republic, který provozuje satelitní televizi Nová Digi TV, zvažuje spuštění vlastního sportovního kanálu, a to v souvislosti se získáním vysílacích práv na druhou anglickou ligu Sky Bet Championship. „Máme dostatek exkluzivního fotbalu k tomu, abychom uvažovali i o spuštění vlastního sportovního kanálu. Ostatně nevylučujeme ani nákup dalších atraktivních sportovních soutěží,“ říká Vladimír Rusnák, výkonný ředitel Digi CZ. „V řešení je více variant, nechte se překvapit, podrobnosti určitě brzy zveřejníme.“ dodává.

V příští sezóně tak Nová Digi TV nabídne dvě nejvyšší profesionální anglické fotbalové soutěže, Premier League a Sky Bet Championschip, a k tomu ještě španělskou La Liga s momentálně nejsilnějšími evropskými týmy Realem Madrid, Atletikem Madrid, FC Barcelonou nebo Sevillou. Dále budou k vidění i zápasy nejvyšších fotbalových soutěží ve Francii, Itálii, Německu či Portugalsku. Prostřednictvím ČT sport pak vybraný úterní zápas Ligy Mistrů včetně finále.

Programovou nabídku Nové Digi TV budou moci sledovat diváci prostřednictvím set-top boxu, na mobilních zařízeních, chytrých telefonech, tabletech nebo s využitím příslušné aplikace přímo na televizi.

Vlastní sportovní televizi provozuje operátor O2, který v půli srpna spustí nový fotbalový kanál. V budoucnu plánuje k O2 Sport a O2 TV Fotbal přidat ještě tenisový a hokejový kanál. Televizní vysílání přes internet nabízí také T-Mobile, který se však na sport primárně nezaměřuje. Digi CZ bude konkurovat také kabelové televizi UPC.

-stk-