Dotyk jde poprvé do tisku, se speciálem

pondělí, 30. května 2016, 18:04 Tisk MediaGuru

Doposud ryze digitální týdeník Dotyk vydává svůj první tištěný speciál.

Týdeník Dotyk, který doposud vycházel pouze v digitální podobě, uvádí na trh svůj první tištěný speciál. S názvem Miliardáři první republiky přináší příběhy slavných českých značek a jejich zakladatelů z dob první republiky i monarchie. Do tisku týdeník Dotyk míří poté, co jej společně s celým vydavatelstvím Tablet Media, převzala skupina Vltava-Labe-Press.

„Čtenář v magazínu najde profily osobností, jejichž značky – v různých podobách – mnohdy přežily až do současnosti. Dozví se, jakými bysnysovými zásadami se tito průkopníci českého byznysu řídili. Co byly jejich silné stránky a slabiny. Nebo třeba s kým z politiků spolupracovali,“ uvedla Eva Hanáková, zástupkyně generálního ředitele VLP pro obsahové strategie a šéfredaktorka Dotyku.

Dotyk

Speciál přináší příběh ságy rodiny Baťů, Emila Škody, Františka Křižíka, Jaroslava Preisse, Hanny Podolské, Adolfa Loose či Františka Serafina Odkolka. K dostání je na novinových stáncích, objednat ho lze formou SMS. Vydání má 132 stran a stojí 89 korun.

Vydavatelská skupina Vltava-Labe-Press převzala vydavatelství Tablet Media v lednu letošního roku. Obojí patří od loňského roku investiční skupině Penta. Tablet Media, které doposud vydávalo tabletové magazíny Dotyk, Dotyk Byznys, Dotyk Styl Royal a Dotyk Styl Bydlení, založil v roce 2013 Michal Klíma, jenž se stal generálním ředitelem a předsedou představenstva VLP.

-stk-