Křetínského CN Invest smí převzít část Mladé fronty

pátek, 13. května 2016, 11:05 Tisk MediaGuru

Vydavatel deníku Blesk může dokončit akvizici části portfolia Mladé fronty.

Společnost CN Invest z mediální skupiny Czech Media Invest ovládané Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem smí převzít část titulů Mladé fronty podnikatele Františka Savova. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil spojení CN Invest a firmy Serafico Investment, pod kterou v současnosti spadají například tituly E15, Betynka, Mateřídouška, Sluníčko a Lidé a země. Rozhodnutí je pravomocné, oznámil úřad v tiskové zprávě.

Úřad dospěl k závěru, že posuzované spojení nevzbuzuje vážné obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže na relevantních trzích, uvedl předseda úřadu Petr Rafaj.

Dokončuje se tím akvizice, která v prvním kroku spočívala v přechodu titulů části Mladé fronty pod společnost Serafico Investment. Společnost Serafico investment, která je napsaná na Petra Hrdličku, koupila část portfolia vydavatelství Mladá fronta v dubnu letošního roku. Předmětem akvizice byly zejména deník E15, tituly Bydlení Stavby Reality, Dieta, F.O.O.D., ForMen, Lidé a Země, Maminka, Mateřídouška, Moje Psychologie, Moje Zdraví, Právo a Byznys, ZEN, Betynka a část webů.

Stejně tak změnila vlastníka i další část Mladé fronty - tiskárna Europrint. Ta byla prodána společnosti Jats Plus, jejímž oficiálním majitelem je Pavel Smeták. Stejně jako v případě Serafico investment se i v tomto případě předpokládá, že tiskárna Europrint bude výhledově součástí skupiny Czech Media Invest.

V Mladé frontě, tedy ve vlastnictví Františka Savova, zůstal týdeník Euro, měsíčník Profit, některé odborné tituly a knižní nakladatelství. Do budoucna chce vydavatelství rozvíjet i další aktivity v oblasti online projektů, kde má nabízet produkty pro specializovanou a širokou cílovou skupinu. Expanzi plánuje i v oblasti vydání knižních titulů a odborných aktivit divize Medical Services.

Skupina Czech Media Invest prostřednictvím mediálního domu Czech News Center stojí za deníky Blesk, Aha! a Sport, stejně jako za časopisem Reflex. Loni v listopadu prostřednictvím dceřiné společnosti Gloomar CZ požádala antimonopolní úřad o posouzení plánované transakce s Mladou frontou.

Úřad obvykle fúze schvaluje do 30 dnů, v tomto případě si ale lhůtu prodloužil. Nakonec spojení povolil a podle všeho ani nestanovil pro fúzi dodatečné podmínky, což patří k jeho pravomocem.

-čtk-, -stk-