NG láká kampaní na výstavu Císař Karel IV.

pondělí, 09. května 2016, 17:29 Aktuality, Reklama MediaGuru

Na hlavní počin letošních oslav 700. výročí narození Karla IV. – česko-bavorskou zemskou výstavu Císař Karel IV. 1316–2016 – láká kampaní Národní galerie.

Výstavu, jež se bude konat od 15. května do 25. září ve Valdštejnské jízdárně, propaguje kromě outdoorové reklamy také televizní a internetový spot, představující Karla IV. s jeho pozitivními i stinnými stránkami. Římského císaře a českého krále ztvárnil Kryštof Pohl. Televizní spot bude k vidění až do 22. května na České televizi.

„Při přípravě spotu jsme vycházeli z jasného zadání – Karel IV. jako mnohovrstevnatá osobnost oproštěná od zkreslujících předsudků a klišé. V impozantních prostorách Kláštera sv. Anežky České jsme panovníka oživili a divákovi na něj nabízíme různé pohledy. Odpověď na to otázku, jaký Karel doopravdy byl, bude samozřejmě možné nalézt na výstavě Císař Karel IV. 1316–2016,“ popisuje režisér Marek Partyš, který spot natočil v produkci Pointfilm.

Spot pracuje s vizuálním stylem výstavy včetně loga, které používají k propagaci „karlovského“ výročí i další instituce. Pro Národní galerii jej připravilo Studio Najbrt.

logo-Karel

O Karlu IV. jako komunikačním tématu pro média i destinační kampaně se můžete dočíst zde

-stk-