TV Kinosvět spouští zkušební provoz HbbTV

úterý, 10. května 2016, 11:07 Aktuality, TV MediaGuru

TV Kinosvět, televize záhad a tajemství, která je v České republice šířena volně, spustila ve spolupráci s firmou Grand IT vlastní zkušební provoz HbbTV. Zkušební provoz je realizován v jejím terestrickém a satelitním vysílání, tj. v pozemní regionální síti 4 společnosti Prague Digital TV, v regionální síti 7 společnosti Progress Digital a na satelitní platformě Skylink. Netýká se zatím vysílání v kabelových a IPTV televizních sítích.

„Aktuálně lze například využít aplikace s informacemi o připravovaných novinkách ve vysílání našich televizních stanic CS film, a Horor film i aplikace s informacemi o našem knižním portálu a e-shopu CS knihy a o portálu Digiport. Nicméně už nyní plánujeme zásadní rozšíření našeho HbbTV,“ uvedl Leoš Pohl, jednatel Československé filmové společnosti, která TV Kinosvět provozuje.

Hybridní televize (hybrid broadcast broadband TV) je technologie, která slučuje na obrazovce výhody standardního televizního vysílání s možnostmi příjmu jakéhokoliv obsahu šiřitelného po internetu. Odkazy na text, fotografie, audio či video mohou být synchronizovány s vysílaným pořadem. Informace lze přenášet buď na celou obrazovku, nebo jen do jejího výřezu, zatímco divák může dál sledovat zvolený pořad.

csfilm_hbbtv

csknihy_hbbtv

hbbtv_hororfilm

-mav-