Baťa si na globální kreativu vybral McCann Prague

čtvrtek, 23. června 2016, 11:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Agentura McCann Prague zvítězila v globálním tendru pro společnost Baťa a v následujících letech bude po strategické a kreativní stránce zastřešovat komunikaci značky pro celý svět. Baťa si agenturu zvolil v několikakolovém výběrovém řízení.

Baťa má v současné době více než 49 000 poboček v celkem 70 zemích celého světa. Až doposud si jednotlivé země a regiony připravovaly vlastní komunikační koncepty. Nově ale budou dostávat centrálně vytvořenou kreativu, kterou si budou podle potřeby lokálně adaptovat. V rámci spolupráce tak bude McCann Prague nejenom připravovat kreativní a strategické komunikační koncepty pro celý svět, ale má také za úkol sjednotit podobu značky v jednotlivých regionech a definovat celkový brand positioning společnosti a jejích vlastních značek. Pražský tým tak bude koordinovat regionální centra v Chile (region LatAm), Itálii (Evropa), Číně a Singapuru (APAC). V řadě zemí pak budou lokální adaptace provádět pobočky sítě McCann.

McCann Prague bude kromě strategických a koncepčních věcí připravovat i finální exekuce. Pražský tým kreativně povede Joseph Ali Tehranian (executive creative director), Lenka Sobotková (art director), Hana Prokopová (acount director) a Aleš Vyhlídal (strategy planner).

-mav-