Na český trh má vstoupit zpravodajský TV kanál Z24

čtvrtek, 30. června 2016, 16:57 TV MediaGuru

Televizní zpravodajský kanál Z24 chce přivést CE Media ve spolupráci s finančním partnerem.

Na český televizní trh má vstoupit nový zpravodajský kanál Z24. V srpnu, nebo nejpozději do konce září, by ho měla přivést společnost CE Media ve spolupráci s finančním partnerem, jehož jméno ale zatím kvůli probíhajícím jednáním neuvedla. Novinářům to ve čtvrtek řekl Pál Milkovics, ředitel CE Media. Podle jeho slov má jít o regulérní zpravodajský kanál, jehož záměrem je docílit co nejširší distribuce, tedy i přes terestrickou digitální platformu. Detaily ale zatím firma neposkytla. Počítá s početným týmem video novinářů, inspirovat se chce francouzskou BFM TV a chce být "rychlejší než online zpravodajství". Na konci července by mohla být známá jména některých novinářů a rovněž i zmíněného partnera. „Investice bude vysoká, proto potřebujeme partnera, sami bychom financovat takový projekt nemohli,“ dodal Milkovics. Nový zpravodajský kanál chce využít dostupnosti mobilních technologií a relativní snadnosti natáčení příspěvků, využívat má např. novinářů na motocyklech. Firma proto předpokládá nákup několika motocyklů, které chce pro zpravodajství využívat. Počítá s regionálním, celostátním i zahraničním zpravodajstvím.

z24 slog

Samotná společnost CE Media si v tomto roce prošla existenčními starostmi. Nastaly poté, co se loni na podzim nedohodla na dalším vysílání pozdně večerní Show Leoše Mareše. V uplynulém půlroce se proto soustředila zejména na zajištění chodu pro svoji činnost. Dnes ohlašuje novinky v televizním éteru. Nejhorší období má údajně za sebou, přesto ale i nadále tvrdí, že situace není snadná. „Je to pořád velmi těžké, ale soustředíme se na nové projekty a chceme mluvit o novém byznysu,“ řekl Milkovics.

Nejstarší z kanálů CE Media, lifestylová TV Mňam, se od 1. července 2016 představuje s upraveným logem, identy a programem. Znovu se ve vysílání objevuje dopolední studio Život je fajn (9:00-12:00), které moderují Tina Pletánková a Lumír Olšovský. Do TV Mňam se vrátili. Dopolední blok má za cíl více akcentovat původní zaměření TV Mňam – vaření. Znovu se začal vysílat také pořad Domácí kuchyněMarkétou Pavleje alias Kitchenette, Jaroslavem Žídkem a Michalem Nikodémem. V repríze se objeví i Show Leoše Mareše, od pondělí do pátku od 23:00 je možné sledovat znovu díly, které televize už vysílala. Do vysílání se zároveň připravuje nová kuchařská show, měla by se objevit v srpnu. Studio TV Mňam rovněž přesídlilo do nových prostor z TV Óčko do budovy v Praze-Vysočanech.

Nové studio TV Mňam.
Prostory nového studia TV Mňam.
Nová identita TV Mňau.
Nová identita TV Mňam.

Spuštění druhého kanálu CE Media, TV Mňau, bylo pozvolné, počet videí ve vysílání se postupně navyšoval, v průběhu letošního března se program vysílání ustálil. V současnosti ho tvoří obsah, který provozovatel rozděluje do deseti základních kategorií. Dvacet procent obsahu přitom pochází přímo od diváků. Milkovics se domnívá, že do konce roku 2017 bude divácký obsah tvořit sto procent vysílacího času TV Mňau.

Od 1. července 2016 zároveň kanály TV MňamTV Mňau zahajují na slovenském trhu, distribuci zajistí UPC. CE Media ale jedná i s dalšími operátory.

-mav-