Pilsner Urquell kampaní připomíná důležitost tradic

pondělí, 20. června 2016, 10:49 Aktuality, Reklama MediaGuru

Pilsner Urquell přichází od 20. června s novou reklamou, která vychází ze skutečného pivovarského příběhu formana Jana Šůse a jeho dcery Jany.

„Hlavní postavou nového spotu je velmi důležitá pokračovatelka naší pivovarské formanské tradice Jana Šůsová, která řemeslo převzala po svém otci. Ten v minulosti dlouhodobě zavážel pivo pro Plzeňský Prazdroj,“ říká Luděk Baumruk, marketingový manažer značky Pilsner Urquell. Koňské povozy k dopravě piva využívala značka až do roku 1913, po roce 1990 tradici v plzeňských ulicích obnovila.

Nová reklama má zdůraznit, že právě uchování a předávání pivovarských tradic napomáhá pověsti piva. „Uchovávání téměř zaniklé formanské tradice je výrazným symbolem přístupu Plzeňského Prazdroje k řemeslům, která přispěla k vybudování světové pověsti našeho piva.  Uvědomujeme si, jak je pro zachování kvality plzeňského piva Pilsner Urquell důležité předávaní zkušeností plzeňských sládků, sladovníků připravujících slad na míru našemu pivu, žateckých chmelařů nebo našich pivovarských bednářů, kteří tvoří jednu z posledních part na světě,“ dodává Baumruk.

Kreativní koncept pochází z dílny bratislavské agentury MUW Saatchi & Saatchi. O produkci se postarala společnost Armada films. Režie se ujal Roman Valent. Natáčelo se v prostorách plzeňského pivovaru, v ulicích Plzně a v plzeňském Restaurantu 12.

-stk-