Prezidentem AKA se znovu stal Jan Binar

čtvrtek, 16. června 2016, 14:08 Aktuality, Reklama MediaGuru

Valná hromada Asociace komunikačních agentur (AKA) přijala nové stanovy a zvolila nové prezidium. Prezidentem se na následující dva roky opět stal Jan Binar. Binar byl jediným kandidátem.

„Neucházel jsem se o funkci prezidenta z touhy po funkci. Mám pocit, že k dotažení všech změn je třeba ještě nějaký čas a cítím za přerod AKA v aktivní a respektovanou organizaci osobní odpovědnost. Jakmile nabudu přesvědčení, že jsem svůj úkol naplnil, rád přenechám své místo mladším. Doufám, že už to bude brzy,“ uvedl Binar.

Jan Binar
Jan Binar

Valná hromada AKA přijala nové, teprve druhé stanovy od doby svého vzniku. Mezi změny patří zvláštní statut členství bez hlasovacího práva, který umožňuje podílet se na práci AKA i dalším sdružením. Prezidium AKA bude každým rokem obměňováno o tři nové členy. Letos se novými členy prezidia stali Ondřej Obluk (Ogilvy&Mather), Tomáš Průša (Saatchi&Saatchi) a David Novák (Entre).

Nově je formulován také aparát asociace. Marek Hlavica se stává Chairmanem. Výkonný ředitel ARA´s, který nahradí odcházející Radku Spiesovou, bude zodpovědný za hospodaření servisní organizace ARA´s a činnost pracovních skupin.

Členové valné hromady se také vyjádřili k programovým prioritám na rok 2017. Mezi ně zařadili zvýšení atraktivity oboru pro pracovní sílu, vzdělávání pro zaměstnance členských agentur a kultivaci oboru směrem k zadavatelům. Do říjnové valné hromady musí AKA připravit plán aktivit a rozpočet. Letos chce AKA hospodaří s úsporným rozpočtem, který reaguje na loňský finanční propad.

-mav-