CzechDesign se příští rok sloučí s Asociací UX

čtvrtek, 28. července 2016, 01:10 Aktuality MediaGuru

Sdružení CzechDesign se během následujícího roku postupně sloučí s Asociací UX. Cílem organizací je zvýšit konkurenceschopnost a připravenost českých designérů na praxi, která se mění v návaznosti na probíhající digitalizaci společnosti.

CzechDesign v současnosti připravuje nejčtenější portál o designu v ČR, organizuje designérské soutěže, pořádá výstavy, publikuje odborné publikace a chystá výběrový online prodej českého designu. „Díky spojení s Asociací UX bude mít organizace možnost nejen propojovat klasické designéry s těmi digitálními a pomoci při sdílení zkušeností a know-how, ale také celkově pozvednout znalost digitálního designu v ČR a dostat UX přístup do všech designérských disciplín,“ uvedlo sdružení v oficiálním oznámení.

CZECHDESIGN-Asociace-UX_001

Formálně bude fungování Asociace UX spadat pod CzechDesign, který přebírá veškeré její aktivity. Členové asociace tak nadále zůstávají její součástí a svá členství mohou prodlužovat, stejně jako tomu bylo doposud. Stejně tak zůstává organizování UX Mondays, pravidelných setkávání členů asociace, odborníků a zájemců o UX a digitální design, která probíhají v několika městech České republiky.

-mav-