Představenstvo Seznam.cz rozšíří Feix a Král

středa, 13. července 2016, 10:20 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Seznam.cz rozšiřuje své představenstvo, novými členy se stávají Michal Feix a Petr Král.

Ivo Lukačovič, majitel a předseda představenstva společnosti Seznam.cz, se rozhodl rozšířit představenstvo o další dva členy. Původně tříčlenné představenstvo se tak od 1. července stalo pětičlenným. Novými členy jsou Michal Feix, zástupce generálního ředitele, a Petr Král, produktový ředitel společnosti. Tomáš Kapalín a Pavel Zima v představenstvu zastávají role místopředsedů.

Agenda, kterou měli jednotliví členové představenstva coby ředitelé, jim zůstává. Navíc má každý z nich přispět svými zkušenostmi a dovednostmi při společném řízení chodu firmy a jejím dalším strategickém směřování. Pavel Zima je i nadále generálním ředitelem.

Tento krok schválila na konci června Valná hromada společnosti Seznam.cz a je účinný od 1. července 2016.

Seznam.cz v současnosti také připravuje vlastní redakci, jež vzniká pod vedením Jakuba Ungera. Připravovaná redakce má doplnit obsah, který pro své obsahové servery (Novinky.cz, Sport.cz, Super.cz) získává Seznam od společnosti Borgis, ve které vlastní třetinový podíl. Vedle toho Seznam.cz disponuje redakčním týmem pro videoserver Stream.cz a nově převzal i redakci serveru Proženy.cz. Tvoří ji zhruba 15 lidí. Vlastní zpravodajská redakce by mohla mít až 30 lidí, naznačil Seznam.cz letos v květnu. Vytvářet chce především vlastní video zpravodajství umísťované na home page Seznamu.

-stk-