Rudolf Jelínek uvádí na trh značku rumu Saint James

středa, 20. července 2016, 07:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Rudolf Jelínek od července začíná na českém trhu distribuovat značku rumu Saint James, jenž je destilován na francouzském ostrově Martinik v Karibském moři již od roku 1765.

Rum Saint James
Rum Saint James

Saint James představuje rum z kategorie tzv. agricole, který je vyráběn přímo z vylisované šťávy z cukrové třtiny. Většina rumů však vzniká metodou industriel, tedy výrobou z melasy cukrové třtiny. „Import nových rumových značek v agricole kategorii je příležitost představit českým zákazníkům jinou chuť rumu, než na kterou jsou zvyklí,“ míní Miroslav Motyčka, obchodně-marketingový ředitel společnosti Rudolf Jelínek. Na trh uvede nejprve klasický bílý agricole rum Saint James Imperial Blanc, který se hodí do letních drinků.

Novinka je distribuována prostřednictvím velkoobchodů, e-shopu www.rjelinek.cz a formou podnikových prodejen ve Vizovicích a v Brně. V první části se soustředí především na on-trade. 

Zároveň novou značku podporuje kampaň „Čas na změnu“, která běží na letních festivalech a party akcích, formou ochutnávek a prodejních barů.

-stk-