Mladá fronta koupila šest webů, rozšiřuje online

úterý, 09. srpna 2016, 13:28 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Portfolio divize Online z vydavatelství Mladá fronta se od srpna rozšíří o akvizici šesti nových webů. V současnosti probíhá strategická integrace nových webů s dalšími online projekty vydavatelství. Nově do portfolia přibudou zábavní weby pro fanoušky VideaČesky.cz, Raketka.cz, HryProDívky.cz, stahovací weby Stáhnu.cz a MůjSoubor.cz a pracovní portál Flek.cz.

Návštěvnost webů vydavatelství Mladá fronta se tak z hlediska počtu reálných uživatelů (RU) může zvýšit o 600 000 (zdroj: NetMonitor 06/2016, interní databáze vydavatelství Mladá fronta). Pozice webů se tak může zlepšit o čtyři místa a mezi provozovateli z hlediska RU mohou dosáhnout na 13. místo. U počtu zobrazených stránek se očekává nárůst zhruba o 9,5 milionu PV, tj. o 74 % (zdroj: NetMonitor, interní databáze vydavatelství Mladá fronta). Celkový zásah vydavatelství Mladé fronty se tak po akvizicích zvýší na 3 300 000 uživatelů.

Všechny nově získané weby budou mají pod křídly vydavatelství Mladá fronta procházet rozvojem jak technologickým, tak obsahovým. Vedle koupených webů se divize Online stará i o vlastní projekty, které letos vyvinula a spustila: Euro.cz – ekonomický zpravodajský web, Profit.cz – web zaměřený na manažery a střední management významných podniků ČR, Zdraví.Euro.cz – zdravotnický portál pro lékaře, zdravotní sestry a další pracovníky ve zdravotnictví a CoChceš.cz – srovnávač cen.

videacesky

-mav-