Nova dá na podzim Tvář, MasterChef či Celebrity Game

čtvrtek, 04. srpna 2016, 16:37 TV MediaGuru

Druhá řada Tvoje tvář se na podzim přesune na neděli, novinkou je Celebrity Game Night.

V letošním podzimním vysílání televize Nova se v hlavním vysílacím čase objeví více pořadů typu reality show než loni na podzim. Podzimní vysílání představila Nova ve čtvrtek odpoledne v pražském hotelu Augustine. Nova svůj prime-timový program postaví jen na jednom původním seriálu, kterým je stálice Ordinace v růžové zahradě 2. K hlavním dalším večerním pořadům se zařadí už známé MasterChef Česko, vědomostní Chcete být milionářem?, vztahová Výměna manželek a pěvecká imitační show Tvoje tvář má známý hlas. Novinkou je show Celebrity Game Night (zatím pracovní název).

V podvečerním vysílání pokračují také Ulice a Co na to Češi (oba od 22.8.). Nova do dalších sezón připravuje českou verzi reality show Survivor pod názvem Robinsonův ostrov či druhou řadu Policie Modrava. "Udržujeme stabilní značky a vytváříme nové," sdělila novinářům programová ředitelka Novy Alex Ruzek, podle které Nova navyšuje podíl odvysílaných pořadů vlastní tvorby.

Oproti jarnímu vysílání se Tvoje tvář má známý hlas nebude vysílat v sobotu, ale v neděli. Konkurovat tak bude novému kriminálnímu seriálu TV Prima Mordparta. Nasazením do nedělního prime-time se Nova vyhne střetu s taneční show StarDance, kterou o sobotách na podzim nabízí Česká televize. MasterChef Česko půjde dvakrát týdně v pondělí a ve středu, začne už 21. srpna. Výjimečně na úvod půjde v neděli, kdy nabídne první dva díly.

Novinkou v programu je Celebrity Game Night, rovněž od tvůrců Tvoje tvář má známý hlas. V každém díle vystupují tři celebrity, které soutěží o peněžní výhry. Vysílat se bude dvakrát týdně v pondělí a ve čtvrtek v pozdějším prime-time od 21:30.

Vědomostní Chcete být milionářem? startuje v pátek 26. srpna, vysílat se bude každý pátek. Výměna manželek pokračuje ve středečním prime-time od 20:20 poté, co skončí MasterChef (cca začátek listopadu). Dvakrát týdně v úterý a ve čtvrtek půjde klasicky Ordinace v růžové zahradě 2 (od 30.8.). Prásk! se přesouvá ze čtvrtka na středu od 21:30.

Náhled programového schématu, Nova podzim 2016

Program Nova

Kometou jara se stala první řada pořadu Tvoje tvář má známý hlas (v originále Your Face Sounds Familiar). Šlo o nejúspěšnější letošní jarní pořad Novy. Pěveckou show, ve které známí lidé napodobují zpěváky, vidělo v průměru 1,5 mil. diváků starších 15 let. V divácké skupině 15-54 si připsala 49 %. Druhou řadu bude opět moderovat Ondřej Sokol, v porotě usednou Jakub Kohák, Iva PazderkováJanek Ledecký a čtvrtým bude host z první řady.

První řadu MasterChef Česko vysílala Nova loni na podzim. Průměrný podíl ve skupině 15-54, která je pro Novu klíčová, představoval 27 %. V divácké skupině 15+ kuchařskou show v průměru sledovalo 800 tis. diváků.

Hlavní pořady TV Nova na podzim 2016

Tvoje tvář má známý hlas II.

TvojeTvar

MasterChef Česko II

MasterChef

Chcete být milionářem?

ChceteBytMilionarem

Výměna manželek

VymenaManzelek

Ordinace v růžové zahradě 2

OrdinacevRuzoveZahrade

Ulice

Ulice 2016_06_24 007

-mav-