O2 TV získá od Eurosportu sublicenci na tenisové turnaje

pondělí, 22. srpna 2016, 16:12 Aktuality, TV MediaGuru

O2 TV se dohodla se společností Eurosport na sublicenci tenisových turnajů US Open 2016 a Australian Open 2017. Nad rámec vysílání na stanicích Eurosport 1 a Eurosport 2 nabídne O2 v České republice extra stopáž zaměřenou na české tenisové hráčky a hráče. 

„Sublicenci jsme získali od Eurosportu, který vysílá vždy duely z hlavního kurtu. My se zaměříme na zápasy českých tenistů a tenistek, kteří by se normálně na obrazovky nedostali a dosud je tak nemohl nikdo sledovat. Diváci O2 TV tak dostanou možnost vidět kompletní českou stopu na těch nejlepších turnajích světového tenisu,“ popsal ředitel O2 TV David Duroň.

Od konce srpna bude O2 TV vysílat více tenisových duelů českých sportovců z US Open.  Prostřednictvím funkce multidimenze bude přenášet až pět souběžně probíhajících zápasů. V lednu 2017, kdy je plánován start nového kanálu O2 TV Tenis, přibudou přímé přenosy z Australian Open. K vidění budou přenosy od prvního kola až po případné finále.

US Open dude moderovat na O2 TV čtveřice komentátorů ve složení Jiří Baumruk, Jan Homolka, Libor Basík a Milan Štěrba. Model s českou stopou vysílanou na O2 TV bude platit až do osmifinále. Pak stanice O2 TV Sport odvysílá tři zápasy ze čtvrtfinále, dvě semifinále a souběžně s Eurosportem také finále grandslamových turnajů.

-stk-