Olympijská TV oznámila start vysílání na 21. srpna

pondělí, 22. srpna 2016, 06:18 Aktuality, TV MediaGuru

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) spustí 21. srpna po závěrečném ceremoniálu olympiády v Riu vlastní televizní kanál, který bude běžet nonstop po celý rok. Přístupný bude na webu olympicchannel.com nebo prostřednictvím mobilní aplikace.

„Spuštění olympijského kanálu bude znamenat zásadní posun v tom, jak se olympijské hnutí spojí s mladými lidmi po celém světě. Je to začátek nové a vzrušující cesty,“ uvedl předseda MOV Thomas Bach v tiskové zprávě.

Vytvoření olympijského kanálu je součástí programu „Olympijská agenda 2020“, v němž se MOV mj. zavazuje, že budou olympijské hry v příštích letech pro fanoušky a sportovce přístupnější.

Kanál bude vysílat živé přenosy, zpravodajství i historické materiály a památné momenty z olympijských her v minulosti. MOV již v květnu informoval, že s 27 sportovními federacemi dohodl na spolupráci při tvoření obsahu.

„Nyní probíhají technologické úpravy, testujeme a vylepšujeme celé vysílání, abychom byli připravení kanál spustit,“ řekl Mark Parkman, šéf projektu.

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval kvituje, že se tím otevírají nové možnosti pro Českou televizi i samotné české sportovce, a to zejména z toho důvodu, že videoobsah nabývá v médiích i na sociálních sítích čím dál vyšší popularity. Jeho tvorbě se věnuje i Český olympijský výbor, jehož YouTube kanál má téměř 17 tisíc odběratelů.

-stk-