Stream.cz zařadí do vysílání také krátké filmy

čtvrtek, 04. srpna 2016, 13:02 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Internetová televize Stream.cz rozšiřuje původní dramatickou tvorbu. Kromě hraných seriálů do svého vysílání nově zařadí také krátké filmy. „Krátké filmy jsou ve světě mimořádně populární, protože ve srovnání s těmi tradičními nabízí jiný divácký zážitek. Nepřispívá k tomu jen stopáž, ale i tempo, které umožňuje rozehrát omezený počet motivů a postav. A právě pro tuhle kondenzovanost, přímočarost a hravost jim to v onlinu sluší,“ říká Lukáš Záhoř, šéfproducent internetové televize Stream.cz.

Během podzimu na jejich produkci vyčlení Stream.cz milion korun, který investuje do nadějných scenáristů. V rámci projektu Short Stream jim spolu s produkční společností Negativ, distribuční společností Aerofilms a Festivalem krátkých filmů Praha nabídne podporu nejen finanční, ale zajistí také profesionální podmínky k natáčení, premiérové uvedení snímků v rámci Festivalu krátkých filmů a následné zařazení do vysílání internetové televize a kinodistribuce.

ShortStream

„Naše výzva je určená všem – profesionálům s produkčním zázemím, studentům filmových škol, amatérským filmařům i autorům, kteří nemají nejmenší tušení o tom, jak film vzniká, ale mají nápad,“ upřesňuje producent společnosti Negativ Milan Kuchynka.

„Zatímco natáčení krátkých a celovečerních filmů se v zahraničí liší pouze výší rozpočtu, v Česku jde nejčastěji o školní produkce. A to bychom chtěli změnit. Nejen proto, aby i u nás vznikaly filmy, které budou opravdu zajímavé pro diváky a festivaly, ale protože jde o formát, na kterém můžou filmaři ‚dorůst‘,“ dodává programový ředitel Festivalu krátkých filmů Praha Karel Spěšný.

Scénáře k realizaci je možné zasílat do 5. září 2016, přičemž jedinými omezeními jsou délka do 10 minut a realizovatelnost v rámci rozpočtu. Další informace získají zájemci na webu projektu. Spolu s výzvou spouští internetová televize Stream.cz také kanál Short Stream s krátkými tuzemskými a zahraničními filmy.

-stk-