TV podzim: Střet novinek se odehraje hlavně v neděli

úterý, 16. srpna 2016, 11:40 TV MediaGuru

V neděli večer se utkají premiérové díly známých pořadů s detektivní novinkou.

Česká televize poskytla na konci minulého týdne programové schéma pro letošní zářijové vysílání svého vlajkového kanálu ČT1. Oproti loňskému podzimu obsahuje z hlediska složení vysílacích dnů změnu týkající se seriálu Doktor Martin. Druhá řada seriálu, která na obrazovkách České televize zahájí v neděli 28. srpna od 20:00, se z loňského pátku přesunula na neděli. Páteční večer vyhradila ČT1 své hlavní letošní novince, seriálu Já, Mattoni. V pondělí pokračují detektivní pořady, zde je novinkou seriál Rapl. Úterý a čtvrtky jsou věnovány archivním pořadům, ve středu nabídne ČT1 v září reprízu detektivního seriálu s Ivanem Trojanem Vraždy v kruhu. Sobota patří tradičně zábavě – konkrétně v září pořadu Zázraky přírody.

Do podzimního vysílání přibudou v průběhu podzimu další stěžejní pořady nebo novinky. Jde zejména o taneční StarDance (sobota) a satirický seriál Kosmo. 

Programové schéma ČT1, září 2016

po út st čt so ne
20:00 Rapl Nejlepší Bakaláři Vraždy v kruhu Nejlepší Bakaláři Já, Mattoni Zázraky přírody Doktor Martin 2
21:00 Rozsudek Zdivočelá země Marta a Věra II Zdivočelá země 13. komnata zahraniční film 168 hodin
21:30 Reportéři ČT Všechnopárty český film
22:00 Kriminalista Hercule Poirot XII Operace Silver A Taggart

Pohled na nabídku tří největších televizních stanic ukazuje, že velký souboj se odehraje především v neděli, kde se střetnou druhá řada prověřené reality show Tvoje tvář má známý hlas (Nova), očekávaná detektivní novinka s Jiřím Bartoškou Mordparta (Prima) a premiérová druhá řada úspěšného seriálu Doktor Martin (ČT1). První řadu sledovalo na podzim 2015 v průměru 1,3 mil. diváků starších 15 let (podíl 36 %). Show Tvoje tvář přilákala na jaře 1,5 mil. diváků nad 15 let, podíl v divácké skupině 15-54, na kterou Nova nakupuje reklamu, představoval 49 %.

Komerční televize svedou souboj o diváky v pracovní dny v pondělí a ve středu pořady MasterChef Česko (Nova) a Ohnivý kuře (Prima). Postaví se tak proti sobě nejúspěšnější jarní pořad Primy (průměr seriálu na jaře 1,01 mil. diváků starších 15 let, podíl 26 % v CS 15-69) a loňský úspěšný podzimní formát Novy (průměr 800 tis. 15+, podíl 27 % v CS 15-54).

Seriál Chalupáři (Prima) se postaví zavedenému seriálu Ordinace v růžové zahradě (Nova).

Výpravný historický seriál Já, Mattoni (ČT1) se představí v pátečním hlavním vysílacím čase, kde proti němu půjdou vědomostní soutěžní pořad Chcete být milionářem? (Nova) a seriál Přístav (Prima). Představení seriálové novinky ČT se v tomto čase jeví výhodněji než v nedělním prime-time.

Hlavní pořady tří největších stanic po 20. hodině, září 2016

ČT1 Nova Prima
po Rapl MasterChef Ohnivý kuře
út Nejlepší Bakaláři Ordinace v RZ Chalupáři
st Vraždy v kruhu MasterChef Ohnivý kuře
čt Nejlepší Bakaláři Ordinace v RZ Dr. Dokonalý
Já, Mattoni Chcete být milionářem? Přístav
so Zázraky přírody film Pevnost Boyard
ne Doktor Martin 2 Tvoje tvář má známý hlas Mordparta

-mav-