Vydavatelství Mladá fronta koupilo IT web Cnews.cz

úterý, 23. srpna 2016, 12:53 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Vydavatelství Mladá fronta doplňuje své stávající portfolio o titul zaměřený na IT zpravodajství. Jeho divize Online se rozšíří o akvizici webu Cnews.cz.

Magazín Cnews.cz je čtvrtým nejnavštěvovanějším českým webem zaměřeným na IT zpravodajství. Spuštěn byl v dubnu 2010, od té doby na něm vyšlo téměř 50 000 článků o počítačích, mobilech, internetu a jiných moderních technologiích. „Web Cnews.cz nově doplňuje naše stávající portfolio a má pro nás potenciál, který umíme dále rozvíjet. Pozitivní zkušenosti máme již s takto zaměřenými weby, které byly součástí nedávného odprodeje. Web Cnews.cz má navíc velmi kvalitní redakci a vidíme zde zajímavé obchodní příležitosti,“ řekl Erik Dvořák, ředitel divize Online.

Mimo zpravodajství na Cnews.cz vycházejí také recenze produktů, srovnávací testy, nákupní rady, návody nebo komentáře. Součástí je rovněž diskuzní fórum, ve kterém si sami uživatelé radí s problémy a vyměňují poznatky o IT problematice.

Cnews.cz navštívilo podle Google Analytics v červenci 2016 193 tisíc unikátních uživatelů a došlo k zobrazení 885 tisíc stránek.

Další projekty jsou ve vývoji a budou se průběžně spouštět.

-stk-