ČT otvírá nová studia v Hradci a Č. Budějovicích

středa, 21. září 2016, 08:07 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize rozšiřuje své regionální vysílání. Po ročních přípravách zahajuje provoz nové zpravodajské studio v Hradci Králové. To se naplno zapojí nejen do kontinuálního vysílání ČT24, ale nabídne i samostatnou relaci. Týden v regionech ze severovýchodních Čech. Nové studio odstartuje středečním speciálním vysíláním, které bude na ČT24 předcházet předvolební debatě Královehradeckého kraje.

„Posilování regionálního vysílání bylo jedním ze směrů, který jsme si pro rozvoj zpravodajství České televize stanovili,“ řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Studio_CT_HK

Nové studio je dalším samostatným odbavovacím pracovištěm regionálního vysílání a doplní tak ve vysílání stanice ČT24 vysílání z Brna, Ostravy a Prahy. Další regionální studio otevře Česká televize příští týden v Českých Budějovicích.

„Zprovoznění dalších dvou regionálních zpravodajských studií je obrovská změna pro regionální vysílání České televize. Redakce začnou ihned vstupovat s aktuálními bloky do zpravodajského proudu ČT24. Pro diváky to znamená více regionálních událostí a informací, nejen ve vysílání, ale i na sociálních sítích,“ říká šéfredaktor regionálního zpravodajství České televize Roman Ondrůj.

-mav-